Σκοπός του Προγράμματος είναι η απόκτηση θεωρητικών και πρακτικών γνώσεων και δεξιοτήτων προκειμένου οι πιστοποιημένοι απόφοιτοι να μπορέσουν να εργαστούν όπου το Πιστοποιητικό αυτό αποτελεί ή θα αποτελέσει απαραίτητη προϋπόθεση.


Το Πρόγραμμα αυτό σκοπό έχει να καλύψει τις υπάρχουσες ανάγκες σύμφωνα με το νόμο Ν. 3848/2010 όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. α΄ του Ν. 4186/2013, καθώς και όσων επιθυμούν να αποκτήσουν το παρόν πιστοποιητικό, ανεξαρτήτως του χρόνου εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση ή του τίτλου σπουδών τους.


Η διάρκεια του Προγράμματος θα είναι δύο (2) ακαδημαϊκά εξάμηνα σπουδών, συνολικά 440 ώρες.


Προβλέπονται γραπτές εργασίες ανά μάθημα και γραπτές εξετάσεις στο τέλος κάθε εξαμήνου.


Το Πρόγραμμα θα οδηγεί στη λήψη Πιστοποιητικού με τίτλο: «Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας» σύμφωνα με το άρθρο 2 παρ. 3 περ. α΄ του Ν. 3848/2010, όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 36 παρ. 22 περ. α΄ του Ν. 4186/2013 και όπως τροποποιήθηκε με το άρθρο 19 παρ. 1 του Ν. 4521/2018.


Η παρουσία είναι υποχρεωτική. Ο/η κάθε επιμορφούμενος/η έχει δικαίωμα απουσιών σε ποσοστό 10% για τις δια ζώσης συναντήσεις και το αντίστοιχο για τις τηλεδιασκέψεις.


Οι δια ζώσης συναντήσεις, πραγματοποιούνται στο Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο. Η 1η δια ζώσης, διαρκεί από Παρασκευή πρωί εως Κυριακή στις 14.00 και είναι με την έναρξη των μαθημάτων του Προγραμμάτων, η 2η δια ζώσης είναι από Πέμπτη στις 14.00 έως και την Κυριακή στις 14.00, η οποία περιλαμβάνει την εξεταστική περίοδο του 1ου εξαμήνου και την έναρξη των μαθημάτων του 2ου εξαμήνου. Η 3η δια ζώσης συνάντηση είναι από Παρασκευή πρωί έως Κυριακή στις 14.00 και περιλαμβάνει την αξιολόγηση των μαθημάτων του 2ου εξαμήνου, τα τελευταία μαθήματα και την υποστήριξη της διπλωματικής εργασίας.

Μια αίτηση θεωρείται ολοκληρωμένη και κατοχυρώνει τη συμμετοχή του/της υποψήφιου/ας στο Πρόγραμμα, εφόσον ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής εμπρόθεσμα, δηλαδή έχει συμπληρώσει την φόρμα της αίτησης και έχει καταθέσει την προκαταβολή το αργότερο εντός 5 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία της αίτησης του/της. Σε διαφορετική περίπτωση δεν κατοχυρώνεται η συμμετοχή του/της υποψήφιου/ας στο Πρόγραμμα.


Ο αριθμός των επιμορφούμενων θα αποφασιστεί από την Επιτροπή Ακαδημαϊκού Συντονισμού του Προγράμματος.


Το Πρόγραμμα αρχίζει στις 4 Μαΐου 2018 και τελειώνει τον Ιανουάριο 2019.


Προβλέπεται επαναληπτική εξεταστική στο τέλος του Προγράμματος.


Θα υπάρχει κοινός κορμός μαθημάτων για όλους και μαθήματα που θα απευθύνονται στην κάθε ειδικότητα ξεχωριστά.


Δεν απαιτείται δια ζώσης παρουσία σε σχολεία. Τόσο η παρατήρηση όσο και η εκπόνηση σχεδίων διδασκαλίας θα πραγματοποιηθούν μέσω της πλατφόρμας ασύγχρονης και σύγχρονης εκπαίδευσης.


«Πιστοποιητικό Παιδαγωγικής και Διδακτικής Επάρκειας»


Βεβαίως, εφόσον υπάρχει γραπτή βεβαίωση από τη Γραμματεία του σχετικού Τμήματος ότι ολοκληρώνονται οι σπουδές εντός του εαρινού εξαμήνου του 2018.Το ποσό θα καταβληθεί ως ακολούθως:

560€ με την αίτηση και 2 δόσεις των 550€, οι οποίες καταβάλλονται με την έναρξη του κάθε εξαμήνου

 

Αιτήσεις για αναγνώριση μαθημάτων γίνονται δεκτές μέχρι την 1η εβδομάδα της έναρξης των μαθημάτων. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Αιτήσεις για υποτροφίες, κα γίνονται δεκτές έως την Β΄ δια ζώσης συνάντηση. Οι αιτήσεις γίνονται μόνο ηλεκτρονικά στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.